Logistikhall

Är du intresserad av att bygga en logistikhall för din verksamhet? Vi har över tio års erfarenhet av att konstruera logistikhallar och kan stoltsera med goda referenser från ett stort antal nöjda kunder.

Vi utgör ett väl sammansvetsat team och lägger stor vikt vid att leverera kvalitetsarbete. Med flera viktiga certifieringar (ISO 9001ISO 14001EN 1090-1 och ISO 3834-2) samt omfattande erfarenhet kan du känna dig trygg med oss som ditt val.

Om du har ytterligare frågor eller är intresserad av att få en offert, är du mer än välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot möjligheten att arbeta tillsammans med dig.

Från idé till färdig logistikhall

Många av våra kunder kommer till oss med en skiss eller ett förslag på hur de vill att just deras logistikhall ska se ut. Vi tar alltid hänsyn till kundernas önskemål och samarbetet med kunder är något vi värnar mycket om. Tack vare vår breda kompetens och mångåriga branscherfarenhet kan vi även hjälpa våra kunder med projekteringen och skisser på hur de vill att deras byggnad ska se ut. Att få se ett kundprojekt gå från skisser och drömmar till en färdigställd verklighet gör oss lika glada – varje gång.

Detta ingår i din logistikhall

När du väljer oss för din hallbyggnation kan du vara säker på att du får en logistikhall av hög kvalitet. Vi tar ansvar för både produktionen och materialvalet för att säkerställa att slutresultatet möter dina förväntningar. Vid en hallbyggnation erbjuder vi våra kunder olika alternativ. Det vanligaste, som vi kallar normalfallet, innebär följande:

 • Stålstomme med sandwichväggar

 Vår hallkonstruktion är tillverkad av hållbart och robust stål. Vi använder oss av sandwichväggar som ger utmärkt isolering och skydd mot väder och vind. Detta garanterar att din hall är hållbar och bekväm oavsett användningsområde.

 • Tak av perforerad plåt

Taket på din hall är tillverkat av perforerad plåt. Detta ger både en estetiskt tilltalande design och möjlighet till naturlig ventilation. Den perforerade plåten säkerställer även en god ljusgenomströmning, vilket minskar behovet av konstgjord belysning.

 • Skal med treglasfönster

Vi inkluderar även treglasfönster i hallens skal. Dessa fönster ger inte bara naturligt ljusinsläpp utan också en trevlig arbetsmiljö. Treglasfönster ger också effektiv isolering för att behålla en behaglig inomhustemperatur.

 • Dörrar och portar

Vi tillhandahåller olika typer av dörrar och portar för att passa dina behov. Oavsett om det är en vanlig entrédörr eller en stor port för att möjliggöra infart av fordon, kan vi skräddarsy lösningen efter dina specifika krav.

Tillägg till din logistikhall

Vi förstår att varje logistikhall har sina egna specifika förutsättningar och användningsområden, och vi är redo att anpassa allt efter dina behov och önskemål. Här är några av de tilläggstjänster vi kan erbjuda:

 • Traverser och traversbanor

 • Entresol av betonghåldäck eller trä

 • Innerväggar

 • Ytskikt (golv och vägg)

 • El & VVS

 • Ventilation & Kyla

 • Asfaltering

Storlek på din logistikhall

Vi anpassar våra logistikhallar utifrån din efterfrågan – då tomten ofta står för den stora kostnaden rättar vi byggnaden efter dessa mått eller de mått du önskar. Detta innebär att vare sig du är i behov av en stor liten eller mellanstor hall hittar vi den rätta lösningen och den bästa storleken för just dina behov och önskemål.

Att tänka på vid en byggnation av logistikhall

När du ska bygga din logistikhall finns det en del saker som vi vill göra dig uppmärksam på för att du ska uppnå bästa möjliga resultat och kunna utnyttja din hall optimalt:

 • Utgå från tomten

Vårt första råd är att du ska utgå från din tomt när du bestämmer var hallen ska placeras. Här vill vi bland annat poängtera att du ska tänka på den framtida logistiken. Det måste finnas gott om utrymme så att bilar och maskiner på ett smidigt sätt kan åka till och från hallen.

 • Bygg inte för nära tomtgränsen

Ett misstag som många gör är att de bygger hallen för nära tomtgränsen, vilket gör det svårt att komma till och från hallen med större fordon.

 • Välj rätt port

Att välja rätt port är viktigt. Här är det många som slentrianmässigt väljer en 4.5 hög port, utan att tänka efter om de verkligen har det behovet. Är hallen inte mer 10-12 meter djup, är det inte troligt att fordon som kräver 4.5 höjd kommer att köra in i hallen. Det som händer är att varje gång porten öppnas försvinner massvis med värme ut, vilket leder till onödigt höga energikostnader.

 • Harmoni i förhållande till hallbyggnadens storlek

Vi förordar att ni till en mindre hallbyggnation, som exempelvis är tio meter bred, väljer en port som är 3.5 meter på höjden eller till och med lägre. Det spar energi och harmonierar byggnadens storlek bättre.

 • Välj en ljus yttervägg

Välj ljusare kulörer när ni målar ytterväggarna på hallen. Visserligen syns inte smuts lika mycket om ni har svarta väggar, men man ska ha i åtanke att sandwichväggar av plåt rör sig av värmen när solen står på. Eftersom mörka nyanser drar till sig solljus innebär det större rörelser i plåten som kan orsaka utbuktningar.

Kontakta oss om logistikhallar

Har du ytterligare frågor eller är du intresserad av en offert? Tveka då inte att kontakta oss via mejl eller telefon. Vi ser fram emot att få arbeta med just dig.

Anders Jacobson

Hallbyggnad - Offerter logistikhallar

019 - 21 70 72

0703 - 75 70 75

anders@bistamekan.se

HH modulesystem
System Edström
Sortimo
Loyds

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår