Tänk på det här vid hallbyggnation

När du ska bygga din hall finns det en del saker som vi vill göra dig uppmärksam på för att du ska uppnå bästa möjliga resultat och kunna utnyttja din hall optimalt:

Utgå från tomten

Vårt första råd är att du ska utgå från din tomt när du bestämmer var hallen ska placeras. Här vill vi bland annat poängtera att du ska tänka på den framtida logistiken. Det måste finnas gott om utrymme så att bilar och maskiner på ett smidigt sätt kan åka till och från hallen.

Bygg inte för nära tomtgränsen 

Ett misstag som många gör är att de bygger hallen för nära tomtgränsen, vilket gör det svårt att komma till och från hallen med större fordon.

Välj rätt port

Att välja rätt port är viktigt. Här är det många som slentrianmässigt väljer en 4.5 hög port, utan att tänka efter om de verkligen har det behovet. Är hallen inte mer 10-12 meter djup, är det inte troligt att fordon som kräver 4.5 höjd kommer att köra in i hallen. Det som händer är att varje gång porten öppnas försvinner massvis med värme ut, vilket leder till onödigt höga energikostnader.

Harmoni i förhållande till hallbyggnadens storlek

 

Vi förordar att ni till en mindre hallbyggnation, som exempelvis är tio meter bred, väljer en port som är 3.5 meter på höjden eller till och med lägre. Det spar energi och harmonierar byggnadens storlek bättre.
 

Välj en ljus yttervägg

 Välj ljusare kulörer när ni målar ytterväggarna på hallen. Visserligen syns inte smuts lika mycket om ni har svarta väggar, men man ska ha i åtanke att sandwichväggar av plåt rör sig av värmen när solen står på. Eftersom mörka nyanser drar till sig solljus innebär det större rörelser i plåten som kan orsaka utbuktningar.

HH modulesystem
System Edström
Sortimo
Loyds

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår